Windows Virtual Desktop med Tech Data - Från införsäljning till affär och support.

 
 

Hybrid Cloud
28 nov 19 Författare: Michael Gorringe

Windows Virtual Desktop (WVD) är en molnbaserad virtualiserings-tjänst som körs på Microsoft Azure. Det är en lösning för företag som arbetar mobilt där medarbetarna i sitt dagliga arbete har ett behov av att kunna få åtkomst till företagets alla resurser från vilken extern enhet som helst.

Användare får tillgång till sin företagsdator från en smartphone eller surfplatta varhelst de befinner sig. Utan att ge avkall på användarupplevelsen och resurserna en PC kan erbjuda.

 - Windows Virtual Desktop handlar egentligen om att Microsoft har flyttat sin Remote Desktop Services, RDS, till molnet och erbjuder det som en tjänst som Microsoft administrerar, säger Johan Bengtsson, BDM Microsoft Azure hos IT-distributören TD Tech Data

- Återförsäljare som levererar WVD behöver distribuera licenser och sätta upp servrar i Microsoft Azure. Detta kan man naturligtvis göra själv men ett mer kostnads- och tidseffektivt alternativ är att ta hjälp av TD Tech Data, fortsätter Johan Bengtsson.

TD Tech Data erbjuder en portfölj kostnadsfria tjänster inom Windows Virtual Desktop som hjälper återförsäljare paketera och expandera sitt WVD-erbjudande mot nya målgrupper och vinna nya affärer.

I erbjudandet ingår följande steg och tjänster i samband med en potentiell affär:

  1. Gemensamt första möte. Hos återförsäljare eller slutkund.
  2. Förstudie. Hur ser kundens IT-miljö ut, vilka applikationer används och hur används de?
  3. Utveckling av lösningsförslag och kostnadsestimat.
  4. Gemensam presentation. Hos slutkund inför beslut.
  5. TD Professional Services. Tilläggstjänst som inkluderar flytt till Microsoft Azure, optimering och underhåll av servermiljö, support till återförsäljare och slutanvändarsupport.

Så för vilka återförsäljare passar denna möjlighet? Enligt Johan Bengtsson så är detta en tjänst som passar alla återförsäljare som jobbar mot små och medelstora slutkunder.

- “The sky is the limit!”.

- Vi har nu i november redan ett flertal återförsäljare som vi samarbetar med trots att Windows Virtual Desktop lanserades så sent som i slutet på september. Vi är ett affärs- och kompetensstöd hela vägen från införsäljning till eftermarknad, helt enkelt återförsäljarens dörröppnare för fler vunna affärer. Och större affärer, avslutar Johan Bengtsson.