Microsoft Viva – ny plattform ska hjälpa människor att trivas och må bra på jobbet

 
 

Modern Workplace
09 feb 21 Författare: Katja Hannu

Nu lanseras Microsoft Viva, ett verktyg som ökar medarbetarnas engagemang, välbefinnande, och möjligheter att upptäcka ny kunskap i det dagliga arbetet. Viva har skapats för att hjälpa anställda med lärande och utveckling och är helt integrerat med de produktivitets- och samarbetsfunktioner som finns i Microsoft 365 och Microsoft Teams.

Microsoft Viva lanseras i en tid då ekonomiska och sociala trender förändrat engagemanget hos medarbetare. I övergången till en mer digital arbetsmiljö har efterfrågan ökat på lösningar som stöder företagskulturen, hjälper till att upptäcka ny kunskap och lärande på arbetsplatsen och samtidigt ser till medarbetarnas välbefinnande.

‒ När sättet vi arbetar på förändras ökar också fokus på kreativitet, engagemang och välbefinnande som gör att organisationer kan bygga upp motståndskraftiga och innovativa kulturer. Vår vision är att leverera en plattform för de anställdas upplevelse som hjälper organisationer att skapa en kultur med engagerade medarbetare och inspirerande ledare, säger Henrik Byström, Affärsområdeschef Modern Work & Microsoft 365 på Microsoft Sverige.

Ta en titt på nya plattformen Microsoft Viva -Viva är ingen egen app utan existerar som en portal i Microsoft Teams för att enklare navigera under distansarbete för både arbetsgivare och medarbetare. Viva kommer släppas bit för bit under 2021. Den första biten, Viva Topics, är nu tillgänglig för Microsoft 365-kunder.

Viva Topics erbjuder ett verktyg för att upptäcka ny kunskap genom att ansluta till information och experter inom hela företaget. Med hjälp av AI för analyseras en kunds Microsoft 365-data med möjligheten att integrera kunskap från en mängd olika tredjepartstjänster som ServiceNow och Salesforce, identifierar och visar Viva Topics automatiskt ämneskort i konversationer och dokument i Microsoft 365 och Teams. Genom att klicka på ett kort öppnas en ämnessida med relaterade dokument, konversationer, videor och personer. Viva Topics är nu tillgängligt som ett tillägg till Microsoft 365 för företag.För mer information om den helt nya produktkategorin, Microsoft Viva, besök:

Låter det intressant ta kontakt med katja.hannu@techdata.com